Lezingen & Workshops

Zaterdag

Zaal A - Zaterdag 14h - Het ABC van Ontsressen: leer jezelf ontstressen in minder dan 5 minuten Spreker: Veronika Gosselin
Organisatie: Live The Connection
Jij stress? Ja, eigenlijk wel... Je bent snel geïrriteerd of je hebt vage lichamelijke klachten. Heel wat stress voelen we pas nadat het zich heeft vastgezet in ons gedrag of in ons lichaam. Zodra we in stress zijn, werken onze hersenen niet goed meer. Dan zijn we minder productief, maken we fouten en zijn we onbereikbaar voor anderen. Het is belangrijk én mogelijk om jezelf snel te ontstressen!

Zaal A - Zaterdag 15h - Een voorsmaakje van Cranio Sacraal Therapie Spreker: Jan Camus
Organisatie: Jan Camus
Enkele eenvoudige handelingen die we met elkaar oefenen.

Zaal A - Zaterdag 16h - ‘Bach Remedies... een heilzame en efficiënte hulp in deze turbulente tijd’. Spreker: Jef Strubbe
Organisatie: De Walnoot vzw
Wat zijn Bach bloemenremedies? Wie was Dr. Edward Bach en hoe kwam hij tot de ontdekking van zijn bloemenremedies? De Bach bloemenremedies zijn een effectieve hulp zowel voor volwassenen als kinderen bij dagdagelijkse problemen in gezin, school of werk. In welke zin kunnen ze ook een reële bijdrage leveren in ons algemeen gevoel van welbehagen en onze ontwikkeling naar de Nieuwe Tijd?

Zaal A - Zaterdag 17h - Zelf genezing, met chakra healing Spreker: Dr H.K. Rampersad
Organisatie: Stichting Sigfa Holland
Mind en body balanceren mbv chakra meditatie. Psycho neurobics is een healing Science gebaseerd op oude Vedische technieken: Mudra's , kleuren visualisatie en geluid trilling. Negatieve gedachten vergt veel energie van je geest. Daardoor raakt met gestrest. Stress is de hoofdoorzaak van veel fysieke en mentale ziektes. Hoe kan men zichzelf genezen van fysieke en mentale aandoeningen.

Zaal A - Zaterdag 18h - Vrijaf - Herontdek je levenslust na een seksuele burn-out. Spreker: Leen Vangeebergen - Sexual Growth Inspirator
Organisatie: InTeam
Seks ontspannend en ontladend? Zeker niet voor alle vrouwen. Heel wat vrouwen ervaren meer stress dan goed voor hen is. Hoe zou het zijn als het wel leuk en ontspannend werd? Moet je daarvoor eerst vrijaf nemen van je seksleven om uit te zoeken wat je graag wil? Leen inspireert vrouwen hoe het wel kan in bed, in de slaapkamer? Met kleine stapjes en mega-resultaat.

Zaal B - Zaterdag 14h - NEI – Neuro Emotionele Integratie Spreker: Veerle Geerts
Organisatie: InnCare
Introductie Neuro Emotionele Integratie (NEI). Er worden enkele technieken geleerd hoe met NEI gewerkt wordt en hoe je blokkades kunt opheffen die jou nu hinderen in je geluk en gezondheid.

Zaal B - Zaterdag 15h - Hoe je niet langer worstelt met je liefdesrelaties en altijd in spirituele en emotionele balans bent. Spreker: Eva Stoerm
Organisatie: Lazuli Training

Zaal B - Zaterdag 16h - De wetenschap achter Andullatie Spreker: Dr. med. Guy Declerck
Organisatie: Home Health Products bvba
Veel klassieke onderzoeken en behandelingen zijn gebaseerd op technieken waarbij de fysische kenmerken van golven worden toegepast. Dit zijn zogenoemde biofysische technieken. Zo gebruiken oogartsen de laser, huidspecialisten IR en UV en gynaecologen het ultrasound onderzoek. Gebaseerd op dezelfde fysische principes kan men de innovatieve Andullatiegolven toepassen om blijvende pijnklachten door chronische aandoeningen te helpen onderdrukken.

Zaal B - Zaterdag 17h - Phi * Therapy met Theraphi Spreker: Nathalie Van Hoecke- osteopaat
Organisatie: Brightfulness
De pure natuurkunde is duidelijk beschreven in Dan Winter's "Origins of Biologic Negentropy" - het Theraphi-systeem is potentieel een echt bewijs dat 'fractal fields' als perfecte compressie de essentie zijn van bioactieve velden - voor bioactieve verjonging en het welzijn van de mens. www.theraphi.be

Zondag

Zaal A - Zondag 11h - Oogyoga Spreker: Marian Maleszka
Organisatie: Oogyoga
Oogyoga is wellness en fitness voor de ogen. Heb je last van vermoeide, geirriteerde ogen... spanningen in en rond de ogen... spanningen in nek en schouder... Dan is oogyoga de oplossing !

Zaal A - Zondag 12h - APS Therapy - Microstroom voor uw lichaam Spreker: Maurice Uytdewilligen
Organisatie: APS Therapy
Ik zal de mensen laten zien welke behandelmogelijkheden er bestaan met APS Therapy en dit met visueel- en ander materiaal ondersteunen.

Zaal A - Zondag 13h - Gezond? Dan zal het wel niet lekker zijn… Spreker: Callan Correo
Organisatie: My food my kingdom
Het verhaal van de makers van ChoQola en hun queeste om passie, gezondheid en lekkere dingen te combineren. Van productieprocessen tot de rol van enzymen, mineralen en vitaminen en hoe iedereen gek gemaakt wordt. Een heuse aanrader voor iedereen die meer wil weten over eten!

Zaal A - Zondag 14h - Van voedselallergie tot Gastronomie Spreker: Vaes Viviane
Organisatie: Choosy & Delicious
U kreeg een diagnose van een voedseldiagnose of u twijfelt of u een voedsel diagnose heeft? Wat betekend dit? Wat mag/kan ik nog eten? Welke hulpmiddelen zijn er?

Zaal A - Zondag 15h - Hoe Hoogsensitieve Kinderen begeleiden naar Kracht? Spreker: Eva Storm
Organisatie: Eye Contact bvba
Hoogsensitieve kinderen worden vaak als Kwetsbare kinderen gezien. Niets is minder waar! Deze kinderen zijn inderdaad ook meer kwetsbaar maar tegelijk ook diep bewust! Daarom zijn ze alles behalve zwak! Krijg een stappenplan om deze bijzondere kinderen te begeleiden naar kracht en leer hoe je zelf kan groeien in bewustzijn als ouder, begeleider of toekomstige kindercoach.

Zaal A - Zondag 16h - Burn-Out: wat wil je mij vertellen? Spreker: Danny Demeersseman
Organisatie: De Krachtbron
Door anders denken, anders durven voelen en andere handelingen creëer je een nieuwe realiteit waarin een gelukkigere manier van leven mogelijk is. Aan de hand van een vijfstappenplan bewandel je het pad van zelfverwezenlijking.

Zaal A - Zondag 17h - 'Het ABC van Ontsressen': leer jezelf ontstressen in minder dan 5 minuten Spreker: Veronika Gosselin
Organisatie: Live The Connection
Jij stress? Ja, eigenlijk wel... Je bent snel geïrriteerd of je hebt vage lichamelijke klachten. Heel wat stress voelen we pas nadat het zich heeft vastgezet in ons gedrag of in ons lichaam. Zodra we in stress zijn, werken onze hersenen niet goed meer. Dan zijn we minder productief, maken we fouten en zijn we onbereikbaar voor anderen. Het is belangrijk én mogelijk om jezelf snel te ontstressen!

Zaal B - Zondag 12h - NEI – Neuro Emotionele Integratie Spreker: Veerle Geerts
Organisatie: InnCare
Introductie Neuro Emotionele Integratie (NEI). Er worden enkele technieken geleerd hoe met NEI gewerkt wordt en hoe je blokkades kunt opheffen die jou nu hinderen in je geluk en gezondheid.

Zaal B - Zondag 13h - Kinderen werken sterk aan jouw geluk! Spreker: Yves Boone
Organisatie: B-One-Coiaching.be
Weet jij waar kinderen echt toe in staat zijn? Wij als ouder, leerkracht willen het beste uit kinderen naar boven halen maar bereiken we dat echt zoals we het nu doen? De wereld is klaar voor een totaal andere aanpak. Eentje waar je zelf de kinderen zelf niet moet voro lastig vallen. Laat je inspireren op deze lezing. Je zal versteld staan! WWat doen kinderen uit liefde voor de volwassenen?

Zaal B - Zondag 14h - Nieuw in België: Tactiel Stimulering, de kracht van zachte aanraking. Spreker: Willfred de Ligny & Mieke De Block
Organisatie: School of Touch - Werveling
GA SLIM OM MET STRESS EN BURN-OUT! www.schooloftouch.nl

Zaal B - Zondag 15h - The Best of de Low Impact Man. Spreker: Steven Vromman
Organisatie:
Over een gezonde geest in een gezond lichaam op een gezonde planeet. Fragmenten uit zijn laatste eco-comedy shows, met humor en muziek naar een hoopvolle toekomst in deze verwarde wereld.

Zaal B - Zondag 16h - Een voorsmaakje van Cranio Sacraal Therapie Spreker: Jan Camus
Organisatie: Jan Camus
Enkele eenvoudige handelingen die we met elkaar oefenen.