Lezingen & Workshops

Zaterdag

Gastsprekers Zaterdag:
Dhr. C.F. Van Der Horst - “Dodelijke leugens”, voor info zie ZAAL C 15h
Andy Vermaut - “De praktijken van Monsanto”, voor info zie ZAAL C 18h

Zaterdag - Zaal A - 14h - Vrij zijn van je eigen wil Spreker: Andy van de Poel
Organisatie: Insenzo
Andy van de Poel maakt in zijn coaching-sessies en tijdens de lezing gebruik van kristallen en hun trillingen. Bij elke persoon of fase past een ander mineraal en door deze bijzondere verbindingen te maken helpt hij mensen verder in hun persoonlijke ontwikkeling. We willen van alles, maar vaak kies je deze dingen niet vanuit jezelf. Echt in contact komen met jezelf brengt daar verandering in...

Zaterdag - Zaal A - 15h - Leven vanuit je W.O.R.T.E.L.S.® het geheim van persoonlijke veerkracht Spreker: Ivo Van Orshoven
Organisatie: Instituut Orshof cvba
Ivo Van Orshoven neemt je mee in zijn geheim van persoonlijke veerkracht. In een interactief gebeuren maak je kennis met zijn passie en levendige dynamiek die de basis is van zijn leven. Tijdens deze lezing mag je aan den lijve ervaren hoe jouw veerkracht ondersteunt

Zaterdag - Zaal A - 16h - Bach Remedies, een complementaire en effectieve hulp naar weerbaarheid en welzijn, voor jong en oud. Spreker: Strubbe Jef
Organisatie: De Walnoot vzw
Midden de vele grote veranderingen, op vele niveaus, en midden de toenemende problematieken in onze samenleving, bij jonge kinderen, de mensen met depressie, slaapproblemen, burn-out en demotivatie, is het niet gemakkelijk in je kracht te blijven, je energie niet te verliezen in angst, stress, boosheid, verdriet... Net daarin kunnen de Bach Remedies op een efficiënte manier ondersteuning bieden.

Zaterdag - Zaal A - 17h - Biodanza, dans van het leven Spreker: Machteld De Vos
Organisatie: vzw Biodanza.be
In Biodanza dansen we het leven in alle opzichten: we halen het beste uit onszelf om onze vitaliteit en creativiteit uit te drukken. Zonder pasjes noch choreografie, maar gewoon onder impuls van de muziek ontstaat de beweging spontaan. Dansen is gezond voor iedereen en de positieve effecten van Biodanza zijn wetenschappelijk bewezen. Levensvreugde en zelfvertrouwen vergroten stilaan.

Zaterdag - Zaal A - 18h - Feiten en fabels in de voeding Spreker: Lotte De Clercq
Organisatie: Diëtistenpraktijk Lotte De Clercq
Als we eens zoeken naar gezonde voeding, dan merken we dat alles constant wordt tegengesproken. Volgens de één mogen wee geen koolhydraten meer eten, maar de ander zegt weer van wel. Het ene moment is kokosolie een wonderproduct en het andere is het weer schadelijk voor onze gezondheid. Tijdens deze lezing probeer ik je meer uitleg te geven over dit alles.

Zaterdag - Zaal B - 14h - Talentenjacht - op zoek naar je zelfvertrouwen Spreker: Vanessa Lauwers
Organisatie: 't Zonnekind CommV
Zowel kinderen als jongeren kampen tegenwoordig meer en meer met faalangst. Hun vertrouwen in zichzelf kan wel een opkikker gebruiken. Om de wereld aan te kunnen. Als ouder is het niet altijd gemakkelijk om je kind daarin te begeleiden. Je krijgt tips die jouw zelfvertrouwen en dat van je kind een boost geven, want samen staan jullie sterk!

Zaterdag - Zaal B - 15h - Cranio Sacraal Therapie, de toets van het natuurlijk welzijn. Spreker: Jan Camus
Organisatie: Jan Camus
Wat is die therapie? Hoe werkt ze? Welke resultaten kan ik verwachten? Hoe zacht is die zachte aanraking wel? Ben ik niet te oud geworden daarvoor? Is de therapie wel geschikt voor baby's en peuters? Heb ik een dieet te volgen? Is de therapie compatibel met mijn medicatie? Een antwoord op alles wat je durft te vragen!

Zaterdag - Zaal B - 16h - Welzijn in een wereld met welvaarts'ziekten' Spreker: Christel Stevens
Organisatie: 3-isOne: voed lichaam, brein en hart
Stress en emoties hebben een enorme invloed op je gezondheid en gewicht. Je hart voeden doe je meestal niet met eten. Eten doe je wanneer je honger hebt. Suiker verhoogt goed gevoel-stofjes in je hersenen. Even voel je je beter en daarna nemen de stresshormonen het over. Herkenbaar? Kom luisteren en leer er alles over. Simpele inzichten, uit de natuur, maken het verschil tussen ziek en gezond.

Zaterdag - Zaal B - 17h - Je familie en vooral je Kind als spiegel van jouw ziel Spreker: Eva Storm
Organisatie: Lazuli Training
Ze zeggen vaak: ‘familie kan je niet kiezen, vrienden wel.’ Op hoger niveau klopt dit niet. Je hebt je familie ‘onbewust’ gekozen en met een reden! In deze lezing/workshop gaan we onderzoeken welke familieleden je gekozen hebt en wat de redenen kunnen zijn. We gaan onderzoeken hoe je daar sterker uit kan komen als persoon en als ziel. Vanuit Lazuli brengen we oplossingen via verbindende communicatie en bewustzijnsgroei. Vastgelopen en of traumatische situaties komen vanzelf terug in beweging en kunnen geheeld worden.

Zaterdag - Zaal B - 18h - Voor Welvaart en Welzijn Spreker: Michael Sabbe
Organisatie: Uinted People Foundation
De tijd is aangebroken om een eerlijke(r) maatschappij op te bouwen. Met een ander financieel systeem dat niet alleen gericht is op winst maar vooral op het uitbouwen van een duurzame, ecologische, echt sociale maatschappij. Het bestaande piramidesysteem van banken en financiële sector mag een alternatief naast zich krijgen, dat de Mens en haar/zijn projecten ten bate van de Mensheid voorop stelt.

Zaterdag - Zaal C - 14h - De Golden Force – Curcuminewater Spreker: Rineke van den Berg
Organisatie: Sundancer
Hét krachtigste Curcumine water wat er leverbaar is! Dit Curcumine water heet dus niet voor niets Golden Force. Wel 17 jaar lang werkte de uitvindster aan dit zeer krachtige en werkzame water. Steeds weer testen en opnieuw brouwen. Zij gaf de moed niet op, zij wist dat ze goud voor de totale mensheid in haar handen had en ging door met ontwikkeling van dit prachtige product. Rineke deelt graag deze belangrijke informatie met U.

Zaterdag - Zaal C - 15h - Dodelijke leugens Spreker: C.F. Van Der Horst
Organisatie: n.v.t.
Hebt u zich ooit afgevraagd waarom steeds meer mensen kanker krijgen? Zonder dat u het doorhebt, loopt ook u een groot risico. Deze dreiging past in een horrorfilm, maar vindt nu en in het echte leven plaats. Misschien kent u zelfs een aantal van de slachtoffers. Dagelijks worden keiharde leugens gebruikt die ons ziek maken en houden — dodelijke leugens als we het niet overleven. Ontdek het patroon en wapen u tegen de leugens.

Zaterdag - Zaal C - 17h - PSYCH-K® - Leven in Balans Spreker: Veronika Gosselin
Organisatie: Blij met jezelf
PSYCH-K® Wanneer we iets willen veranderen in ons leven, ervaren we vaak dat het moeizaam gaat of zelfs helemaal niet lukt. Op dat moment zijn er onderbewuste overtuigingen aan het werk die jouw gewenste verandering boycotten! PSYCH-K® stelt je in staat om zelf blokkades, stress en belemmerende overtuigingen op te sporen en deze snel, efficiënt en blijvend te veranderen en te transformeren.

Zaterdag - Zaal C - 18h - De praktijken van Monsanto Spreker: Andy Vermaut
Organisatie:
Andy Vermaut van de burgerbeweging Constituante en D19-20 nam de Monsanto-papers door en kwam tot de verbijsterende conclusie dat sommige bedrijven zich werkelijk alles kunnen permitteren. Hij zal hiertoe uitgebreid uitleg geven en namen noemen van enkele mensen die betrokken zijn in het verduisteren van wetenschappelijke studies die aantonen dat sommige producten van Monsanto kankerverwekkend zijn. Zeker een aanrader om deze boeiende uiteenzetting aan te horen en iets bij te leren over sommige machtige lobbyorganisaties die voor niks terugwijken om hun producten in Europa op de markt te krijgen.

Zondag

Gastspreker zondag: Petra De Sutter - “Overzicht van wat de Europese Unie doet op gezondheidsgebied”, voor info zie ZAAL C 15h

Zondag - Zaal A - 11h - De kracht van de Aloe Vea Spreker: Patricia De Moor
Organisatie: Patro bvba
Aloe Vera als voeding zorgt voor een optimale balans in maag en darmen. Het zorgt voor een betere weerstand , meer energie en een stralende huid....

Zondag - Zaal A - 12h - Say YES to Happiness - de kunst van de adem Spreker: Robin
Organisatie: Art of Living Foundation
Verander je je ademhaling, dan verander je je leven. Bewust ademen heeft invloed op emoties, gedachten en je levenshouding. Goed ademen is een bron van innerlijke vrede. Door bewust te ademen, kom je bij de stilte in jezelf. Krachtige ademtechnieken om het beste uit jezelf en het leven te halen. Ademhaling is je sleutel tot Geluk. De kwaliteit van je leven, hangt af van de kwaliteit van je geest.

Zondag - Zaal A - 13h - De lucht- ,water- en stralingsproblematiek : Hoe oplossen ? Spreker: Herman Prinsen
Organisatie: LUZERNE
Desondanks de technologische vooruitgang zijn we in alle goede waarden des leven achteruit gegaan. Naast onze vervuilde voeding zijn het voornamelijk de onzichtbare carcinogene fijnstoffen in onze lucht , de chemische stoorstoffen in drinkwater en het draadloze stralingsfenomeen die onze immuniteit belasten en aantasten. 85% van ons genetisch transcript wordt mede bepaald door omgevingsfactoren.

Zondag - Zaal A - 14h - Ontdek de Gezondheidsvoordelen van geïoniseerd Water Spreker: Jasper Hendrix
Organisatie: Awesome Health
In deze lezing zal de invloed en de werking van water op het lichaam centraal staan. Waarom hebben de Japanners sinds de jaren ’70 een waterapparaat ontwikkeld dat mensen in staat stelt sneller van hun klachten te genezen terwijl dit hier nog nauwelijks bekend is? Wat is de invloed van water op het lichaam en hoe gezond zijn verschillende wateren zoals Spa blauw, kraanwater en ander flessenwater eigenlijk? En als er verschillen tussen wateren bestaan, wat kun je dan doen om de meest gezonde versie van jezelf te worden door enkel je water te veranderen? Tijdens een interactieve presentatie met diverse proefjes en tests neemt Jasper Hendrix je mee op een ontwikkelingsreis in de wondere wereld van Water en de invloed ervan op je gezondheid.

Zondag - Zaal A - 15h - The LOVE Method Spreker: Cathérine Sandelé
Organisatie: Blij met jezelf
De LOVE Method is een bijzonder krachtig instrument om gemakkelijk en effectief allerlei vormen van stress weg te nemen en liefdevol te leven met jezelf, met je omgeving en met wat er in je leven gebeurt. Patronen die je leven en je relaties belasten leer je om te zetten in verbindende patronen die jezelf, je gezondheid en je relaties ten goede komen. Wanneer onze twee hersenhelften niet verbonden zijn is ons brein in stress. Met de LOVE Method leer je je twee hersenhelften snel weer in verbinding te brengen.

Zondag - Zaal A - 16h - Energie-en bewustzijnswerk Spreker: Ilse Scheers en Esther Dick
Organisatie: Brennan Healing Science
Ilse en Esther studeerden allebei aan de Barbara Brennan school of Healing en hebben ieder een praktijk en jaaropleiding in energie-en bewustzijnswerk. In deze lezing kan je kennismaken met het menselijke (en collectieve) energieveld en krijg je inzicht in je persoonlijke bewustwordingsproces. Gezien we best contact maken met energievelden door middel van ervaring wordt de lezing afgesloten met een experimentele oefening.

Zondag - Zaal B - 11h - Relaxatie - Yoga & Massage als vorming opvoeders, leerkrachten en begeleiders in de schoolcontext Spreker: Ruben Dewulf
Organisatie: Soulpath vzw
Belang van yoga - relaxatie - massage & meditatie als opvoedende tool in de schoolcontext. Tijdens deze interactieve voordracht krijg u een praktische toelichting.

Zondag - Zaal B - 12h - Emmett Techniek, voor verminderen van pijn en verbeteren van balans Spreker: Marco Wiegers
Organisatie: Emmett Techniek Nederland en België
Korte toelichting wordt gegeven over het ontstaan van Emmett Techniek. Daarna demonstratie van de techniek waarbij wordt ingegaan op de mogelijkheden voor patiënten en therapeuten.

Zondag - Zaal B - 13h - Spreekbeurt over ‘Stoeien en Bloeien’ Spreker: Dr. Willi Lichtert
Organisatie: Dr. Willi Lichtert
Dokter Willi Lichtert put uit zijn eigen leven en uit 40-jarige ervaring als huisarts om te pleiten voor een preventieve en natuurlijke benadering van gezondheid. Hij gebruikt hiervoor een zo volledig mogelijk mensbeeld: lichaam, emoties, denken, geest en ziel. Aan de hand van zijn boek ‘Stoeien en Bloeien’ krijg je talrijke tips en ideeën om je leven meer kleur, warmte en energie te geven.

Zondag - Zaal B - 14h - CETA, het handelsverdrag met Canada komt enkel de multinationals ten goede. Spreker: Burgerbeweging tegen CETA
Organisatie: Tegenstroom
Kom luisteren hoe de huidige Europese machthebbers koste wat kost het neoliberalisme voor eeuwig willen verankeren in elk Europees land door middel van heel onschuldig klinkende zaken als vrijhandelsakkoorden met Canada (CETA). Wat dit betekent voor onze gezondheid en die van onze planeet, en of er nog iets is wat we kunnen doen om het tij te keren zullen we u brengen.

Zondag - Zaal B - 15h - Beter in je vel, beter in je leven, beter in je werk Spreker: Griet Boddez
Organisatie: INC
Meer plezier in je leven en je werk? Hoe ga je om met stress? Zit je vast in een kluwen van gespannen relaties? Wat als je moet werken voor een toxische manager? Wij nodigen je uit om je brein optimaal te benutten bij het nemen van je beslissingen en acties zodat je je beter in je leven voelt. Kom deelnemen aan onze workshop waar inzicht gecombineerd met ervaringsoefeningen.

Zondag - Zaal B - 16h - Ontwikkel jezelf, verbind je en leid jezelf naar een betekenisvol doel. Spreker: Anja Moortgat
Organisatie: Arcturus
Develop, Connect, Lead: niet toevallig de kernwaarden van Arcturus. Anja Moortgat, trainer en coach bij Arcturus, neemt je mee in het samenspel tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Anja toont aan dat gezond zijn een wisselwerking is tussen body, mind en soul en demonstreert waarom een boek lezen zelden helpt en wat wél werkt. Stap in de ervaring en laat je verrassen. Meer info over Arcturus? Surf naar www.arcturus.be

Zondag - Zaal B - 17h - Waar sta je nu en Waar wil je naartoe? Spreker: Yasmin Dewilde
Organisatie: Yasmin Dewilde Coaching
Tegenwoordig zijn we met steeds meer mensen die even de weg kwijt zijn, maar enorm veel potentieel in ons hebben. We lopen vast in ons huidige job, willen meer diepgang in ons relatie(s), of vragen ons af waar ons leven om draait en wat het allemaal voor zin heeft. In deze workshop gaan we je huidige situatie in kaart brengen om vandaar te kijken wat je volgende stappen zijn naar een nieuw leven.

Zondag - Zaal C - 11h - Creating Happy People Spreker: Christophe Van Pottelsberghe
Organisatie: 361°
361° heeft een ongeziene en absoluut originele kuur tegen burn-outs en demotivatie. Burn-outs zie je overal en nemen nog in aantal toe. 361° biedt unieke tools aan om mensen opnieuw HAPPY te maken. Want mensen die zich goed in hun vel voelen op het werk én thuis, tillen iedereen omhoog! 361° is origineel omdat we de brug slaan tussen wetenschap en de eigen leefwereld van de mensen. En omdat we de mens in zijn geheel zien, niet alleen als werknemer, maar als partner, ouder, enz.

Zondag - Zaal C - 12h - De Oplossing Spreker: Goedele Vercnocke
Organisatie: Praktijk voor Totale Gezondheid
Kom zien, voelen, vragen stellen, begrijpen… hoe je: met je diepste kern kan spreken en je levenszin ontdekken, je diepe wijsheid kan bereiken en je mogelijkheden om dingen in je leven te manifesteren, je energie en potentie laat groeien, je gezondheid helemaal kan optimaliseren, verjongen, je genezing ondersteunen, je bewustzijn,intuïtie, zelfzekerheid kan verhogen. Deze lezing is een initiatie.

Zondag - Zaal C - 13h - Touch of Matrix Spreker: Gunther de Jong
Organisatie: Touch of Matrix
Touch of Matrix opleidingen en behandelingen. Wil je weten wat bewustzijn en gezondheid met elkaar te maken hebben? Verdiep je dan eens in Touch of Matrix. Deze bewustzijnsmethode doet voor jou wat het opschonen en updaten doet voor een computer. Vertrouw dat je lijf veel meer kan dan je denkt, het wijst je de weg. Günther verteld je er tijdens de lezing alles over!

Zondag - Zaal C - 14h - Laat de dagelijkse voeding niet uw ziekmaker zijn Spreker: Willy Blokdijk
Organisatie: Stichting Instituut Blokdijk
De onbegrepen klachten. veel mensen lopen met vage klachten. Via een beamerpresentatie laten wij de vele reflexzones zien die ontstaan ten gevolge van voedselintoleranties. Laat u verrassen door deze beelden van de rug.

Zondag - Zaal C - 15h - Overzicht van wat de Europese Unie doet op gezondheidsgebied Spreker: Petra De Sutter (buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent, hoofd afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent, zetelt voor Groen in de Senaat en de Raad van Europa)
Organisatie: N.v.t.
Overzicht van wat de Europese Unie doet op gezondheidsgebied

Zondag - Zaal C - 17h - Vasten: goed of gek? Spreker: Johan Van Eeckhout
Organisatie: Vasten als gezondheidsstrategie
Voeding is een hot topic: het vult onze televisieschermen, onze boekenkasten en onze magen onophoudelijk én overvloedig! Die onophoudelijke overvloed ligt aan de basis van zowat alle ouderdoms- en welvaartsziektes én onze dagelijkse worsteling met voeding. In deze interactieve lezing maken we kennis met de revolutionaire bijdrage die vasten levert aan onze gezondheid en ons levensgenot! Na afloop ontvang je bovendien een super handige tool, om jouw eerste succesvolle stappen in de wondere wereld van vasten te zetten (zolang de voorraad strekt).